Terug
24 artikelen

Hoe bereid ik een koud kapselbeslag?

Een koud kapselbeslag wordt op een andere wijze gemaakt dan een koud cakebeslag. In plaats van de vetstof/suikermassa luchtig te kloppen, wordt bij een hierbij de ei/suikermassa…


Hoe bereid ik een warm kapselbeslag?

Een warm kapselbeslag wordt gemaakt van eieren, suiker en tarwebloem. Er zijn een aantal producten met dezelfde bereidingswijze, maar met een afwijkend recept: Zacht wener beslag. Hier…


Hoe kan ik zien of mijn beslag gaar is aan het einde van de baktijd?

Het gaartepunt van beslagproducten is afhankelijk van de verhouding van grondstoffen. Om goed te bepalen hoe elke product gecontroleerd kan worden, is een onderscheid te maken in…


Hoe kan soezenbeslag worden gefrituurd?

Behalve het bakken van een soezenbeslag in de oven, kan dit ook gefrituurd worden. Bekende gefrituurde producten van soezenbeslag zijn sneeuwballen en roomspritsen. Bij soezenbeslag dat gemaakt…


Hoe kun je cakeproducten het beste bakken?

Het bakken van een zwaar en vet beslag zoals cake heeft meer tijd nodig dan een licht en luchtig beslag zoals kapsel. Ook moet er gekeken worden…


Hoe kunnen soezen het beste gebakken worden?

Een soezenbeslag is een stevige deegmassa die in tegenstelling tot andere beslagsoorten geen ingeklopte lucht bevat dat tijdens het bakken uitzet. Soezen gaan souffleren (in volume toenemen)…


Hoe verloopt de bereiding van een soufflébeslag?

Een soufflé krijgt zijn luchtigheid door de basis waaraan luchtig geklopte eiwitten worden toegevoegd. Aan de basis van de soufflé kunnen verschillende zoete of hartige smaken worden…


Hoe worden amandelbeslagen volgens de warme methode bereid?

Amandelbeslagen kunnen net als andere beslagen zowel op de warme als koude manier worden bereid. Het toepassen van de warme methode wordt voornamelijk gedaan wanneer er vetstof…

Filters


Branche


Categorieën