Terug
11 artikelen

De vetstof vloeit uit mijn bladerdeegproducten, hoe kan dat?

Als de vetstof tijdens het bakken uit het product vloeit, kan dit komen doordat: De vetstoflaagjes te dik zijn;Het bladerdeeg te weinig of te dik getoerd is;De…


Hoe bereid ik een roerdeeg?

Een roerdeeg is een zanddeeg dat niet luchtig is en tijdens het bakken uitdrijft. Het bereiden van een roerdeeg gaat als volgt: Weeg de grondstoffen af en…


Hoe bereid ik een wrijfdeeg?

Een wrijfdeeg is een zanddeeg dat luchtig moet zijn. Is het niet luchtig, dan zal het tijdens het bakken uitdrijven en hard worden. Een goed wrijfdeeg is…


Hoe kan ik kruimeldeeg rollen tot een pil?

Van kruimeldeeg kunnen staven (pillen) worden gerold die voornamelijk gebruikt worden voor het produceren van koekjes. Van deze pillen worden dan plakjes afgesneden die gebakken kunnen worden…


Hoe kan zanddeeg het beste worden bewaard?

Van de drie soorten zanddegen, kan alleen kruimeldeeg bewaard worden. Wrijfdegen en roerdegen zijn niet geschikt om te bewaren, omdat ze door het bewaren en het koelen…


Hoe rol ik grote plakken zetdeeg uit?

Zetdeeg of kruimeldeeg is een zanddeeg dat veel gebruikt wordt als bodem voor taarten en gebak. Het uitrollen van kruimeldeeg komt daarom veel voor in de banketbakkerij.…


Hoe worden stroopwafels bereid?

Een stroopwafel bestaat uit een koek die wordt opengesneden met daartussen een vulling van stroop of siroop. Het proces gaat als volgt: Maak van de grondstoffen voor…


Hoe wordt een kruimeldeeg bereid?

Een kruimeldeeg of zetdeeg, is een zanddeeg dat niet luchtig mag worden. Wordt het kruimeldeeg toch luchtig, dan zal het te bros bakken. Het bereiden (zetten) van…

Filters


Branche


Categorieën