Terug
117 artikelen

Amandelspijs in gevuld brood

Brood kan op diverse manieren worden verrijkt met zoete vulling. Die kan zowel door het deeg gemengd worden zoals krenten, rozijnen, zuidvruchten, noten en suiker. Amandelspijs wordt pas toegevoegd…


Extra grondstoffen voor gevuld brood

Om een gevuld brood te krijgen dat kwalitatief goed is, is een juiste veredeling van belang en meer gist afhankelijk van de hoeveelheid vulling. Gevuld brood vraagt…


Hoe is de broodziekte te herkennen?

De broodziekte is een besmetting van het brood met het micro-organisme Bacillus subtilis, ook wel de leng-bacterie genoemd. Het is de enige bacterie die het bakproces kan…


Hoe is de kwaliteit van bloem te beoordelen?

De belangrijkste bestanddelen van bloem zijn zetmeel, suikers, eiwitten, water, asbestanddelen, ascorbinezuur en enzymen. Er is geen uniforme aanduiding voor bloem, meelfabrikanten gebruiken hun eigen fantasienamen. Ook…


Hoe kan de deegtemperatuur worden beïnvloed?

Een goede deegbereiding begint bij het mengen van de grondstoffen op de juiste temperatuur. Daarbij wordt de gewenste deegtemperatuur als uitgangspunt genomen en dat is in het…


Hoe kan een broodring worden gevormd?

Een broodring is een vorm die wordt gebruikt voor ronde broden met een gat in het midden. Het kan worden toegepast bij het vormen van bijvoorbeeld bagels…


Hoe kan het gehalte droge stof worden berekend?

In het Warenwetbesluit Meel en brood staan de eisen van de hoeveelheid droge stof in een half en een heel brood. Meerdere factoren zijn van invloed op…


Hoe kan ik vetstof in mijn getoerd gerezen deeg invouwen?

Bij getoerd gerezen deeg en korstdeeg, dat volgens de Franse methode wordt gezet en dus van een gronddeeg gebruik maakt, kan op twee manieren de vetstof in…

Filters


Branche


Categorieën