Terug
16 artikelen

Is een ouwel op volkorenbrood verplicht?

Een ouwel, ook wel eetpapier genoemd, is een dun en wit ongedesemd baksel van rijstzetmeel of aardappelzetmeel. Het wordt in de bakkerij onder andere gebruikt als ondergrond…


Waar wordt heetwaterdeeg voor gebruikt?

Heetwaterdeeg is een plastisch materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van decoraties bij hartige producten. Hierbij kan worden gedacht aan koude buffetten, bittergarnituren en showstukken. Het…


Waarvoor wordt biga gebruikt?

Biga is een, van oorsprong uit Italië afkomstig, voordeeg. Het gebruik van deze soort voordeeg zorgt voor een lichte, open textuur van het kruim, waarbij grote luchtbellen…


Wat is Anstellgut?

Anstellgut is een, van oorsprong uit Duitsland afkomstig, voordeeg. Het wordt gebruikt bij de productie van zuurdesems met verschillende soorten granen, zoals rogge, tarwe en spelt. Het…


Wat is de functie van een kookstuk in deeg?

Een kookstuk in het deeg zorgt uiteindelijk voor een smeuïger eindproduct. Een kookstuk wordt gemaakt van een deel geplette tarwe, een deel gebroken tarwe en een kleiner…


Wat is een amish?

Een amish is een, uit de Verenigde Staten afkomstig, voordeeg. Het werd in de jaren 80 van de vorige eeuw veel gebruikt als een soort vriendschapsvoordeeg. Resterende…


Wat is een Anfrischsauer?

Een Anfrischsauer is een, uit Duitsland afkomstig, voordeeg. Anfrischsauer is een Duitse uitdrukking waarmee de eerste stap wordt bedoeld in het proces van de productie van zuurdesem.…


Wat is een Grundsauer?

Een Grundsauer is een, uit Duitsland afkomstig, voordeeg. Grundsauer is een Duitse uitdrukking waarmee de tweede stap wordt bedoeld in het proces van de productie van zuurdesem. Voorafgaand…

Filters


Branche


Categorieën