Terug
111 artikelen

Bij het frituren raken de vruchten in de oliebol verkoold. Hoe wordt dit voorkomen?

Verkoolde vruchten zijn hard en hebben een bittere smaak. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn: Er zitten te veel vruchten aan de buitenzijde van de oliebol, die de hoge…


De oliebollen hebben na het bakken een grove structuur. Hoe komt dit?

Deze grove structuur uit zich in onregelmatige kleine en grote luchtbellen in de gebakken oliebol. Hierdoor kan het zijn dat er plekken in de oliebol zijn die…


De oliebollen hebben na het bakken een vaste structuur. Hoe komt dit?

Een oliebol hoort een luchtig product te zijn met een korte afbeet. Bij een te vaste structuur wordt de structuur van de oliebol en de manier waarop…


De spijs in het brood is droog en brokkelig. Waar ligt dit aan?

De spijs in een gevuld brood moet, voor een optimale eetervaring, zacht en smeuïg zijn. Een brokkelige en droge spijs zal minder smakelijk zijn. Daarnaast is het…


De vlaaibodem krimpt. Hoe komt dit?

Een krimpende werking bij vlaaideeg zorgt ervoor dat de textuur van het deeg niet optimaal is. Mogelijke oorzaken zijn: Er is een te straffe bloemsoort gebruikt. Straffe…


De vulling zakt weg in het brood. Hoe komt dit?

Een brood waarin de vulling is weggezakt, zorgt voor een ongelijke verdeling van de vruchten in het gebakken product. Delen van het brood kunnen kleffer zijn door…


Het beschuit heeft een grove structuur. Hoe komt dit?

Beschuitbollen horen een fijne, regelmatige structuur te hebben. Een te grove structuur zorgt ervoor dat de brosse eigenschappen van beschuit minder goed naar voren komen. Mogelijke oorzaken…


Het beschuit heeft een onregelmatige structuur. Waar ligt dit aan?

Beschuitbollen horen een fijne, regelmatige en wollige structuur te hebben. Wanneer de structuur bij de beschuitbollen niet juist is, zal deze structuur bij het tweede bakproces worden…

Filters


Branche


Categorieën