Terug
52 artikelen

Aan welke wettelijke eisen moet koolhydraatarm brood voldoen?

Verschillende diëten gaan uit van koolhydraatarme voeding, zoals het bekend Montignac- of Dr. Frankdieet. Klanten, die zo’n dieet volgen, kunnen vragen naar koolhydraatarm brood. Er zijn echter…


Hoe is de Zeeuwse bolus ontstaan?

De Zeeuwse bolus is een zoet koffiebroodje dat afkomstig is uit de provincie Zeeland. Het is een broodje gemaakt van een luxe witbrooddeeg, dat in strengen wordt…


Hoe is het Brabantse worstenbroodje ontstaan?

Een Brabants worstenbroodje is een broodje van luxe witbrooddeeg met een worstvulling van gehakt dat voornamelijk in Noord-Brabant en in de provincies onder de rivieren wordt genuttigd.…


Hoe kan gebakken grootbrood het beste worden ingevroren?

Het invriezen van gebakken grootbrood wordt toegepast bij broodsoorten die in kleine hoeveelheden worden geproduceerd, zoals specialiteiten of dieetbroden. Om het aroma te behouden, is het belangrijk…


Hoe kan gebakken kleinbrood het beste worden ingevroren?

Kleinbrood van ongevuld of gevuld gistdeeg zijn geschikt om gebakken in te vriezen. Om het aroma van versgebakken kleinbrood zo veel mogelijk te bewaren, is het belangrijk…


Hoe kunnen getoerde gistdeegproducten het beste worden ingevroren?

Producten van getoerd gerezen deeg kunnen zowel ongebakken als gebakken prima worden ingevroren. Ongebakken kan het deeg het beste worden gekneed en na één rijsperiode worden getoerd.…


Hoe lang kan roggebrood worden bewaard?

Roggebrood is zeer gevoelig voor schimmels door het hoge vochtgehalte en de voldoende aanwezigheid van voedsel in de vorm van suikers. Door het lange bakproces van roggebrood…


Hoeveel koolhydraten mag koolhydraatarm brood bevatten?

Klanten die een koolhydraatarm dieet volgen, kunnen vragen naar koolhydraatarm brood. Om brood als zodanig te bestempelen, is het belangrijk om te weten hoeveel koolhydraten het product…

Filters


Branche


Categorieën