Terug
38 artikelen

De chocoladecouverture is erg dik op het moment van verwerken. Hoe komt dit?

Als de couverture na tempereren erg dik is, kan dit komen doordat een overdadige kristallisatie of overkristallisatie heeft plaatsgevonden in de chocolade. Normaal gesproken kan chocoladecouverture ongeveer…


Het ijs heeft een bittere smaak. Hoe komt dit?

Een bittere smaak wordt door de meeste mensen niet gewaardeerd en wordt niet in consumptie-ijs verwacht. Een bittere smaak kan daarmee de smaakbeleving van het ijs negatief…


Het ijs heeft een ei-smaak. Waar ligt dit aan?

Eidooiers en andere ei-bestanddelen worden in consumptie-ijs gebruikt als bindmiddel. Het zorgt voor een romige smaak in het ijs, maar kan bij een te grote hoeveelheid zorgen…


Het ijs heeft een ranzige smaak. Hoe komt dit?

Wanneer ijs ranzig is, heeft het een onaangename, sterke en afwijkende reuk en smaak. Deze afwijkende smaak en geur zijn afkomstig van het in het ijs aanwezige…


Het ijs heeft een zanderige structuur. Hoe komt dit?

Een zanderige structuur in ijs is merkbaar bij het proeven van het ijs. De structuur komt overeen met nat zand, waarbij zeer veel kleine fijne korrels in…


Hoe kan eiwitbederf worden herkend bij chocoladeproducten?

Eiwitbederf is een vorm van chemisch of scheikundig bederf die kan voorkomen bij chocoladeproducten. Het is te herkennen aan de complete smaakverandering die ontstaat in de chocolade.…


Hoe kan hydrolytisch bederf worden herkend bij chocoladeproducten?

Hydrolytisch bederf is een vorm van chemisch of scheikundig bederf dat kan voorkomen bij chocoladeproducten. Dit type bederf is te herkennen aan de onaangename kleur en smaak…


Hoe kan klonterig ijs worden voorkomen?

Klonterig ijs zorgt voor een verstoord mondgevoel, waarbij klonten kunnen bestaan uit ijs of in het ijs verwerkte grondstoffen. Het ontstaat doordat de grondstoffen of het ijs…

Filters


Branche


Categorieën