Terug
12 artikelen

Hoe lang kan consumptie-ijs worden bewaard?

Ambachtelijk consumptie-ijs, of kort gezegd ijs, is het lekkerste wanneer het vers wordt gegeten en het een temperatuur heeft tussen de -12 en -16°C. De smaak en…


Hoe lang kunnen chocoladeproducten worden bewaard?

Hoe lang chocoladeproducten kunnen worden bewaard, is afhankelijk van de soort chocolade en de eventuele toevoegingen. Chocoladeproducten zonder vulling zijn enkele maanden houdbaar. Chocoladeproducten met vulling kunnen  6-8…


Waar worden truffels van gemaakt?

De originele truffel is een chocoladeproduct op basis van ganache. Het heeft een bolvormige of ovale vorm die wordt opgespoten. Na het opstijven van de ganache wordt…


Wat is een ijsmousse?

Een mousse of ijsmousse is een luchtige ijssoort die stilstaand wordt bevroren. Het is vergelijkbaar met een parfait, al is de samenstelling tussen deze twee producten verschillend.…


Wat is het verschil tussen roomijs en melkijs?

Roomijs en melkijs zijn beiden ijssoorten op basis van zuivel, maar hebben verschillen in de samenstelling en smaak. In het consumptie-ijsbesluit van de warenwet zijn eisen vastgelegd…


Wat is kenmerkend voor softijs?

Softijs is een ijssoort op basis van zuivel, zoals room- of melkijs, die vers uit de machine komt en niet is gehard. Bij de productie wordt de…


Wat is parfait?

Parfait is een fijne ijssoort, waarbij de naam in het Frans ‘perfect’ betekent. Het is ontstaan in 1894 in Frankrijk. Het is een ijssoort die niet in…


Wat is semifreddo?

Semifreddo is een klassiek Italiaans dessert. Letterlijk betekent ‘semifreddo’ halfbevroren. In het Spaans noemt men zo’n dessert Semifrío.De belangrijkste ingrediënten zijn eidooiers, eiwitten, suiker en room. Semifreddo…

Filters


Branche


Categorieën