Terug
18 artikelen

Van welke grondstoffen wordt harde crème gemaakt?

Een harde crème is een crèmesoort met een bijzondere samenstelling en een andere methode van bereiden. Het is een crèmesoort waarin geen boter als vetstof wordt gebruikt,…


Waar kan een fondantcrème voor worden gebruikt?

Een fondantcrème is een crèmesoort op basis van fondant. Het is een crème die aanmerkelijk zoeter is dan andere soorten crème en wordt daardoor voor niet veel…


Waar wordt banketbakkersroom van gemaakt?

Banketbakkersroom staat ook bekend als gele room of crème pâtissière. Het heeft de textuur van pudding en krijgt zijn stevigheid door het koken.Het bereiden van banketbakkersroom kan…


Waar wordt chipolatavulling voor gebruikt?

Een chipolatavulling wordt gemaakt van banketbakkersroom, slagroom, bigarreaux, gehakte bitterkoekjes, kleine stukjes noten en (gedroogd) fruit, zoals gewelde rozijnen, ananas, mandarijn en papaja. Eventueel kan er rum…


Waar wordt crème chiboust van gemaakt?

Crème chiboust is een roomsoort die voornamelijk wordt gebruikt bij banketproducten met kortere houdbaarheid. Het is een variatie op de crème patisserie, die ook wel banketbakkersroom wordt…


Waar wordt een bavaroise van gemaakt?

Een bavaroise wordt ook wel een Beierse pudding genoemd. Het is een zeer luchtige, koude pudding die voor een groot deel bestaat uit slagroom. Net zoals bij…


Waar wordt een cremeux van gemaakt?

Een cremeux is een combinatie tussen een saus en een anglaise. De betekenis van het Franse woord cremeux betekend romig, wat de textuur goed omschrijft. Cremeux kan…


Wat is crème?

Crème is een product dat op kamertemperatuur luchtig, smeerbaar en spuitbaar is. Het heeft een volle smaak, voelt glad aan en smelt snel en volledig in de…

Filters


Branche


Categorieën