Terug
108 artikelen

Hoe wordt ragout of salpicon verwerkt?

Een salpicon kan het beste een dag van tevoren worden gemaakt, zodat het zetmeel kan verstijfselen. Dit wordt ook wel besterven genoemd. De stevige salpicon wordt met…


Is een ouwel op volkorenbrood verplicht?

Een ouwel, ook wel eetpapier genoemd, is een dun en wit ongedesemd baksel van rijstzetmeel of aardappelzetmeel. Het wordt in de bakkerij onder andere gebruikt als ondergrond…


Kan omeletteschuim voor alle schuimproducten worden gebruikt?

Omeletteschuim wijkt zowel in de grondstoffen als het uiteindelijke gebruik af van andere schuimsoorten. Het wordt uitsluitend als schroeischuim gebruikt. Een hazelnootschuim wordt bereid uit de volgende…


Van welke grondstoffen wordt harde crème gemaakt?

Een harde crème is een crèmesoort met een bijzondere samenstelling en een andere methode van bereiden. Het is een crèmesoort waarin geen boter als vetstof wordt gebruikt,…


Van welke grondstoffen wordt korstdeeg gemaakt?

Korstdeeg of bladerdeeg is een deegsoort die zich kenmerkt door de vele laagjes vetstof en deeg die door middel van toeren ontstaan. Gedurende het bakproces ontstaat de…


Voor welke producten kan suikerstroop in het stadium grote kraak worden gebruikt?

Bij het koken van een suikerstroop zijn er verschillende stadia waarin de suiker zich kan bevinden. Elke stadium heeft een specifieke temperatuur met de daarbij behorende eigenschappen…


Voor welke producten kan suikerstroop in het stadium harde bal worden gebruikt?

Bij het koken van een suikerstroop zijn er verschillende stadia waarin de suiker zich kan bevinden. Elke stadium heeft een specifieke temperatuur met de daarbij behorende eigenschappen…


Voor welke producten kan suikerstroop in het stadium kleine kraak worden gebruikt?

Bij het koken van een suikerstroop zijn er verschillende stadia waarin de suiker zich kan bevinden. Elke stadium heeft een specifieke temperatuur met de daarbij behorende eigenschappen…

Filters


Branche


Categorieën