Terug
96 artikelen

Hoe kan tijm in bakkerijproducten worden verwerkt?

Tijm (Thymus) is een geslacht uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Het zijn kruidachtige of houtachtige planten met een aromatische geur. De meeste soorten komen voornamelijk voor in en…


Hoe wordt basilicum gebruikt in de bakkerij?

Basilicum (Latijn: Ocimum Basilicum) is een kruid waarvan de bladeren worden gebruikt in de keuken en bakkerij. In het Engels heet het kruid Basil en in het…


Hoe wordt bladgoud geproduceerd?

Bladgoud, maar ook bladzilver, zijn zeer dunne vellen van goud of zilver. Het wordt gebruikt om producten te decoreren en kan daarmee een chique en verfijnde uitstraling…


Hoe wordt cacaopoeder geproduceerd?

Cacaopoeder is een product afkomstig van de vrucht (cacaoboon) van de cacaoboom (Theobroma cacao). Het is een bruin poeder dat enigszins vettig aanvoelt en moeilijk oplosbaar is…


Hoe wordt paprikapoeder geproduceerd?

Paprikapoeder is een gedroogde smaakmaker die voornamelijk in hartige producten wordt verwerkt. Voor de productie van het poeder wordt gebruik gemaakt van speciale soorten paprika’s met minder…


Hoe wordt rozemarijn gebruikt in de bakkerij?

Rozemarijn (Latijn: Rosmarinus officinalis) is een kruid waarvan de naaldvormige blaadjes worden gebruikt in de keuken en bakkerij. In het Engels heet het kruid Rosemary en in…


Hoe wordt saffraan geproduceerd?

Saffraan (Crocus sativus) is een specerij dat wordt gewonnen uit de saffraankrokus. Deze krokus is een plant uit het lissengeslacht (Iridaceae). De saffrraankrokus wordt ongeveer 20-30 centimeter…


Hoe wordt whisky geproduceerd?

Whisky (Schots/Canadees) of whiskey (Iers/Amerikaans) is een gedestilleerde drank die wordt geproduceerd uit een gegist graanbeslag dat vervolgens wordt gerijpt op houten vaten. De smaak is afhankelijk…

Filters


Branche


Categorieën