Terug
22 artikelen

Hoe kunnen cakes worden ingevroren?

Het invriezen van cakes kan worden toegepast bij vrijwel elke cakesoort, maar ook bij opgemaakte of gemaskeerde cakes. Het invriezen van geglaceerde cakes is minder aan te…


Waar komt de brownie vandaan?

Een brownie of chocoladebrownie is een zoete banketproduct dat van oorsprong uit Amerika afkomstig is. Er wordt verteld dat ze voor het eerst werden geserveerd in 1893…


Waar komt de madeleine vandaan?

Madeleines zijn kleine, schelpvormige cakejes afkomstig uit Frankrijk. Het beslag bestaat uit bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder en een smaakstof, zoals citroenrasp. Er bestaan vele variaties in…


Waar komt de soufflé vandaan?

Een soufflé is een gerecht uit de Franse keuken dat is ontstaan aan het begin van de 18e eeuw. De eerste schriftelijke vermelding komt uit de 18e…


Waar wordt een traditionele Christmas pudding van gemaakt?

De Christmas pudding, in het Nederlands vertaald als kerstpudding, is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk in de periode van de late Middeleeuwen. De precieze periode is moeilijk…


Wat is de Amerikaanse muffin?

De Amerikaanse muffin, of kortweg muffin, is een licht gezoet broodje of cakeje. Ze worden wel eens met cupcakes verward, al zit er een groot verschil in…


Wat is de oorsprong van taaitaai?

Taaitaai werd vroeger ook wel biesjesdeeg genoemd. Het is een verwijzing naar de heidense oorsprong ervan: het uitbeelden van dieren (beestjes) in koek of brood. Wie vroeger…


Wat is een Battenburg cake?

Battenburg cake of Battenberg cake is een gebakssoort op basis van cake die afkomstig is uit Engeland. Hoewel het duidelijk is dat de cake uit Engeland afkomstig…

Filters


Branche


Categorieën