Terug
27 artikelen

De cake heeft een schimmelachtig uiterlijk. Hoe komt dit?

Bij het doorsnijden van het gebak lijkt het of de daarin verwerkte vruchten beschimmeld zijn. Enkele mogelijke oorzaken hiervoor zijn: De vruchten zijn met de bloem vermengd…


De cake is ingezakt. Hoe kan dit?

Wanneer een beslagproduct onvoldoende draagkracht heeft, kan het inzakken. Het gebakken beslag zakt dan in na het bakken. Mogelijke oorzaken waardoor een cake of ander beslagproduct in…


De vruchten in mijn cake zijn tijdens het bakken naar beneden gezakt.

Een zwaardere vulling in een beslagproduct, zoals een cake, kan bestaan uit onder andere waterhoudende vruchten zoals kersen, oliehoudende vruchten zoals walnoten of stukjes chocolade. Tijdens het…


Er zitten grote gaten in de koek. Hoe komt dit?

Koek hoort een regelmatige en open structuur te hebben. Deze structuur wordt voornamelijk bepaald door de gasontwikkeling van het rijsmiddel. Mogelijke oorzaken voor onregelmatige en grote gaten…


Het beslag is te zwaar en compact. Hoe komt dit?

Wanneer een beslagproduct klein en zwaar is, met een onregelmatige structuur, dan spreek je van een vast product. Mogelijke oorzaken hiervoor kunnen zijn: Het beslag is niet…


Het cakebeslag is in de schift geraakt. Wat nu?

Beslag schift omdat vet en vocht niet goed vermengd zijn. Het schiften is het verbreken van een emulsie waardoor het vocht en het vet gesplitst worden. De…


Hoe kan de vorming van een bank worden voorkomen in koek?

Een bank wordt gekenmerkt door een donkere plek waar de koek compact en niet gaar is. Na het afkoelen blijft er een klein, langwerpig deel ongaar, wat…


Hoe kan het gehalte acrylamide in bakkerijproducten worden verlaagd?

Het verlagen van de hoeveelheid acrylamide in bakkerijproducten (brood, koekjes, crackers en knäckebröd) is mogelijk. Met deze maatregelen kan het gehalte worden verlaagd. Kijk kritisch naar ingrediënten,…

Filters


Branche


Categorieën