Terug
36 artikelen

De koekjes voelen na het bakken vet aan. Hoe komt dit?

Koekjes, en andere producten van zanddeeg, kunnen na het bakken vet aanvoelen. De oorzaak van dit probleem ligt bij de gebruikte grondstoffen en de gebruikte hoeveelheden. De…


De koekjes zijn grauw of hebben vlekken. Waar ligt dit aan?

Koekjes gemaakt van zanddeeg kunnen na het bakken grauwe, grijze vlekken of zwarte vlekken en stippen vertonen. Dit ziet er niet mooi uit en kan de verkoopbaarheid…


De koekjes zijn na het bakken erg hard. Waar ligt dit aan?

De oorzaak bij harde zanddeegkoekjes ligt vaak bij het afwegen en daarbij gebruik maken van de verkeerde hoeveelheden of grondstoffen. Een aantal mogelijke oorzaken zijn: Er is…


De macarons zijn ingezakt bij het bakken. Waar ligt dit aan?

Macarons bestaan voor een deel uit opgeklopt eiwit, wat zorgt voor de luchtigheid in het product. Door het inzakken verliezen de macarons hun vorm en luchtige textuur,…


De macarons zijn te droog of krokant. Waar ligt dit aan?

Een macaron bestaat uit twee krokante koekjes, die van binnen enigszins taai zijn, met daartussen een vulling. Een te droge of te krokante macaron mist de licht…


De pasteitjes vallen in twee helften uit elkaar. Hoe komt dit?

Wanneer pasteitjes en andere producten van korstdeeg (bladerdeeg) in twee of meer helften uit elkaar vallen, dan is er bij het zetten van het deeg iets misgegaan.…


De zanddeegkoekjes smaken naar zeep. Hoe komt dit?

Tijdens het bewaren van een kruimeldeeg, kan deze gaan verzepen. De smaak van het deeg, maar ook van gebakken producten, wordt aangetast en krijgt een zeepsmaak.Kruimeldeeg verzeept…


Er zitten klonten in het zanddeeg. Hoe komt dit?

Klonten in alle soorten zanddeeg hebben invloed op het bakproces van de eindproducten. Grote klonten suiker kunnen gaan karamelliseren of lossen niet op, klonten vetstof smelten weg…

Filters


Branche


Categorieën