Terug
82 artikelen

Hoe is de kwaliteit van bloem te beoordelen?

De belangrijkste bestanddelen van bloem zijn zetmeel, suikers, eiwitten, water, asbestanddelen, ascorbinezuur en enzymen. Er is geen uniforme aanduiding voor bloem, meelfabrikanten gebruiken hun eigen fantasienamen. Ook…


Hoe kunnen enzymen de bak- en eeteigenschappen van volkorenbrood verbeteren?

Bij volkorenbrood wordt de hele graankorrel gebruikt: het meellichaam (endosperm), de kiem en de zemel (buitenste vlies). Het meellichaam en het buitenste vlies van de graankorrel hebben…


Hoe verloopt het productieproces van kaas?

Voor het produceren van kaas wordt gepasteuriseerde melk gebruikt met verschillende melkvetpercentages. Het getal op de verpakking, bijvoorbeeld 48+, geeft het vetpercentage in de droge stof aan.…


Hoe worden rozijnen geproduceerd?

Rozijnen worden gemaakt door druiven te drogen. De naam is afkomstig van het Franse ‘raisin’, wat in Frankrijk gewoon rozijn betekent. Het drogen van de druiven wordt…


Hoe wordt bladgoud geproduceerd?

Bladgoud, maar ook bladzilver, zijn zeer dunne vellen van goud of zilver. Het wordt gebruikt om producten te decoreren en kan daarmee een chique en verfijnde uitstraling…


Hoe wordt cacaomassa geproduceerd?

Cacaomassa is gemaakt van cacao, gewonnen uit de pit van de vrucht (cacaoboon) van de cacaoboom (Theobroma cacao). De cacaobomen worden geteeld in landen rondom de evenaar,…


Hoe wordt karnemelk geproduceerd?

Karnemelk is een mager zuivelproduct met maximaal 1% melkvet, dat doorgaans van koemelk wordt gemaakt. Het is wit van kleur, heeft een friszurige smaak en heeft een…


Hoe wordt melkpoeder geproduceerd?

Melkpoeder is ontstaan uit de behoefte om van melk een lang houdbaar product te maken. Melk is door de grote hoeveelheid vocht (87-88%) een goede voedingsbron voor…

Filters


Branche


Categorieën