Terug
44 artikelen

Bij het suikertrekken kleeft de suiker sterk. Waar ligt dit aan?

Kleverige suiker maakt het moeilijker gladde werkstukken te maken bij het suikertrekken. Daarbij is ook de verwerking minder prettig. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn: Er is te veel…


De borstplaat heeft weinig smaak. Hoe komt dit?

Behalve de zoete smaak van de suiker kunnen er nog andere smaken aan borstplaat worden toegevoegd door middel van smaakstoffen, zoals alcohol, vruchtenpuree en chocoladecouverture. Soms kan…


De borstplaat is erg zacht. Hoe komt dit?

Borstplaat hoort op de tong weg te smelten, maar moet niet te zacht zijn. Een aantal mogelijke oorzaken voor te zachte borstplaat zijn: De suikerstroop is te…


De borstplaat is te grof. Hoe komt dit?

De borstplaat heeft na het lossen een grove structuur of een onregelmatige kristalgrootte. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn: Te weinig kristallen. Er zijn te weinig kristallen toegevoegd. Dit…


De borstplaat is te hard. Hoe komt dit?

Wanneer borstplaat erg hard is en minder goed wegsmelt in de mond kan dit komen door de volgende oorzaken: De suikerstroop is te hoog ingekookt. Hierdoor is…


De borstplaat is verkleurd. Hoe komt dit?

Bij een verkleuring in de borstplaat zal de kleur afwijken en een bruine tint hebben. Dit is vooral goed te zien bij witte borstplaat. Mogelijke oorzaken voor…


De gedraaide amandelspijs is erg olieachtig. Hoe komt dit?

Bij amandelspijs, of andere spijzen zoals marsepein, kan bij de bereiding of het gebruik ervan olie uit het product treden. Dit wordt ook wel in de olie…


De nougat is erg hard. Waar ligt dit aan?

Nougat die erg hard, zwaar en compact is, eet niet lekker weg. Mogelijke oorzaken zijn: De suikermassa is te hoog ingekookt. De suikermassa, die kan bestaan uit…

Filters


Branche


Categorieën