Terug
310 artikelen

Amandelspijs in gevuld brood

Brood kan op diverse manieren worden verrijkt met zoete vulling. Die kan zowel door het deeg gemengd worden zoals krenten, rozijnen, zuidvruchten, noten en suiker. Amandelspijs wordt pas toegevoegd…


De vetstof vloeit uit mijn bladerdeegproducten, hoe kan dat?

Als de vetstof tijdens het bakken uit het product vloeit, kan dit komen doordat: De vetstoflaagjes te dik zijn;Het bladerdeeg te weinig of te dik getoerd is;De…


Extra grondstoffen voor gevuld brood

Om een gevuld brood te krijgen dat kwalitatief goed is, is een juiste veredeling van belang en meer gist afhankelijk van de hoeveelheid vulling. Gevuld brood vraagt…


Hoe bepaal je de glycemische last van een product?

De glycemische index wordt bepaald door de stijging van het bloedsuikergehalte te meten. Dit gebeurt na het eten van 50 gram koolhydraten van product A. De stijging…


Hoe bereid ik blanke pâte?

Bruneer de noten licht, zonder dat deze verkleuren.Maak de cacaoboter vloeibaar en draai deze samen met de poedersuiker en de noten in de olie. De poedersuiker en…


Hoe bereid ik een bavaroise?

Het bereiden van een bavaroise dient snel te gebeuren zodra de gelatine is toegevoegd. Zet daarom alles klaar voordat er wordt gestart met de bereiding: Zorg dat…


Hoe bereid ik een chocoladeschuim?

Een chocoladeschuim is een schuimsoort waaraan chocoladecouverture wordt toegevoegd. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van chocoladebatons. Het bereiden gaat als volgt: Meng een deel van…


Hoe bereid ik een Duits schuim?

Een Duits schuim of zwaar schuim, is een schuim waarbij het eiwit en de suiker au-bain marie worden verwarmd. Het is een schuim dat vrij zwaar is,…

Filters


Branche


Categorieën