Terug
283 artikelen

Bij het frituren raken de vruchten in de oliebol verkoold. Hoe wordt dit voorkomen?

Verkoolde vruchten zijn hard en hebben een bittere smaak. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn: Er zitten te veel vruchten aan de buitenzijde van de oliebol, die de hoge…


Bij het sprayen met chocolade ziet de gesprayde laag er niet fluweelachtig uit. Waar ligt dit aan?

Een fluweelachtige textuur wordt verkregen door een chocolademengsel met een spuitpistool op ingevroren gebak aan te brengen. Het temperatuurverschil zorgt voor een thermische schok, waardoor het fluweelachtige…


Bij het suikertrekken kleeft de suiker sterk. Waar ligt dit aan?

Kleverige suiker maakt het moeilijker gladde werkstukken te maken bij het suikertrekken. Daarbij is ook de verwerking minder prettig. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn: Er is te veel…


De amandelspijs bakt uit het bladerdeeg. Hoe komt dit?

Bij korstdeegproducten gevuld met amandelspijs, zoals staven of letters, kan het voorkomen dat de amandelspijs uit het product bakt. Een deel van de spijs breekt door de…


De amandelspijs in de staven is na het bakken te bruin.

In amandelspijs zit suiker verwerkt die na het bakken iets kan kleuren. Maar wanneer de spijs als vulling in een product zit, zoals bij amandelstaven, en bruin…


De bavaroise in mijn taart is uitgezakt. Hoe komt dit?

Bavaroises en mousses krijgen hun stevigheid voornamelijk van gelatine. Het niet op de juiste manier hiervan verwerken kan zorgen voor problemen. Mogelijke oorzaken zijn: De bavaroise heeft…


De bavaroise is moeilijk uit de vormen te lossen. Hoe los ik dit op?

Wanneer bavaroises of puddingen moeilijk lossen (uit de vorm halen), kan het uiterlijk van het product beschadigen. Mogelijke oorzaken voor moeilijk lossen zijn: De binnenkant van de…


De borstplaat heeft weinig smaak. Hoe komt dit?

Behalve de zoete smaak van de suiker kunnen er nog andere smaken aan borstplaat worden toegevoegd door middel van smaakstoffen, zoals alcohol, vruchtenpuree en chocoladecouverture. Soms kan…

Filters


Branche


Categorieën