142 artikelen
Aan welke wettelijke eisen moet koolhydraatarm brood voldoen?
Verschillende diëten gaan uit van koolhydraatarme voeding, zoals het bekend Montignac- of Dr. Frankdieet. Klanten, die zo’n dieet volgen, kunnen vragen naar koolhydraatarm brood. Er zijn echter…
Hoe is de productgroep kokos ontstaan?
De groep kokosproducten is ontstaan uit armoede. Door de hoge prijs van amandelen, gebruikt voor amandelwerk, werd er naar een goedkopere vervanger gezocht met een vergelijkbaar vetgehalte…
Hoe is de Zeeuwse bolus ontstaan?
De Zeeuwse bolus is een zoet koffiebroodje dat afkomstig is uit de provincie Zeeland. Het is een broodje gemaakt van een luxe witbrooddeeg, dat in strengen wordt…
Hoe is het Brabantse worstenbroodje ontstaan?
Een Brabants worstenbroodje is een broodje van luxe witbrooddeeg met een worstvulling van gehakt dat voornamelijk in Noord-Brabant en in de provincies onder de rivieren wordt genuttigd.…
Hoe kan appelgebak in de vriezer worden bewaard?
Bij appelgebak is het afhankelijk van het soort product of dit goed ingevroren kan worden of niet. Appelbollen zijn bijvoorbeeld niet geschikt om in te vriezen, omdat…
Hoe kan gebakken grootbrood het beste worden ingevroren?
Het invriezen van gebakken grootbrood wordt toegepast bij broodsoorten die in kleine hoeveelheden worden geproduceerd, zoals specialiteiten of dieetbroden. Om het aroma te behouden, is het belangrijk…
Hoe kan gebakken kleinbrood het beste worden ingevroren?
Kleinbrood van ongevuld of gevuld gistdeeg zijn geschikt om gebakken in te vriezen. Om het aroma van versgebakken kleinbrood zo veel mogelijk te bewaren, is het belangrijk…
Hoe kan nat gebak worden bewaard in de vriezer?
Nat gebak, zoals slagroomgebak, crèmegebak of bavaroisegebak, is geschikt om in te vriezen. Bij met name slagroomgebak is het belangrijk om deze snel en diep in te…