Terug
43 artikelen

Hoe bepaal je de glycemische last van een product?

De glycemische index wordt bepaald door de stijging van het bloedsuikergehalte te meten. Dit gebeurt na het eten van 50 gram koolhydraten van product A. De stijging…


Hoe wordt appelstroop geproduceerd?

Appelstroop is een dikke, donkere stroop of gelei die wordt gemaakt van appels en suiker. Het inmaken van appels tot stroop stamt af uit de tijd van…


Hoe wordt harde honing weer zacht?

Honing, de natuurlijke zoetstof gemaakt door honingbijen, is het makkelijkst te gebruiken als het vloeibaar is. Naar verloop van tijd wordt honing hard. Hard geworden honing wordt…


Hoe wordt kristalsuiker geproduceerd?

Suiker (sacharose) wordt in Nederland gewonnen uit de suikerbiet. Dit gewas bevat van nature een hoge concentratie aan sacharose. Sacharose bestaat uit glucose (druivensuiker) en fructose (vruchtensuiker).…


Hoe wordt sucralose geproduceerd?

Sucralose (E955) is een intensieve, synthetische zoetstof die wordt geproduceerd uit suikermoleculen. Het is in 1976 ontdekt door onderzoekers die werkzaam waren voor de Britse suikerfabrikant Tate…


Hoe wordt tagatose geproduceerd?

Tagatose (E963) is een extensieve zoetstof van natuurlijke oorsprong die in 1926 werd ontdekt. Het wordt in kleine hoeveelheden in zuivelproducten gevonden, waar het een onderdeel is…


Hoe wordt vanillesuiker geproduceerd?

In vanillesuiker zijn twee kwaliteiten te vinden. Vanillesuiker die gemaakt wordt met vanillestokjes en vanillinesuiker die gemaakt wordt met het vanille-aroma vanilline.Aan de buitenkant van vanillestokjes zitten…


Is er een verschil tussen ahorn- en esdoornsiroop?

Ahornsiroop staat bekend onder meerdere namen, zoals esdoornsiroop en maple syrup. Ahornsiroop wordt veel gegeten in Canada en de Verenigde Staten, waar een groot deel van de…

Filters


Branche


Categorieën