Terug
33 artikelen

Bij het sprayen met chocolade ziet de gesprayde laag er niet fluweelachtig uit. Waar ligt dit aan?

Een fluweelachtige textuur wordt verkregen door een chocolademengsel met een spuitpistool op ingevroren gebak aan te brengen. Het temperatuurverschil zorgt voor een thermische schok, waardoor het fluweelachtige…


De bavaroise in mijn taart is uitgezakt. Hoe komt dit?

Bavaroises en mousses krijgen hun stevigheid voornamelijk van gelatine. Het niet op de juiste manier hiervan verwerken kan zorgen voor problemen. Mogelijke oorzaken zijn: De bavaroise heeft…


De bavaroise is moeilijk uit de vormen te lossen. Hoe los ik dit op?

Wanneer bavaroises of puddingen moeilijk lossen (uit de vorm halen), kan het uiterlijk van het product beschadigen. Mogelijke oorzaken voor moeilijk lossen zijn: De binnenkant van de…


De fudge is te zacht. Waar ligt dit aan?

Fudge kan het beste omschreven worden als een combinatie tussen karamel en fondantsuiker. De smaak is vergelijkbaar met een uitgekristalliseerde, kwalitatief rijke karamel. Bij het afkoelen wordt…


De huid van de soezen is glad. Hoe komt dit?

Wanneer de huid van een soes vrijwel helemaal glad is, wil dit zeggen dat er geen of weinig scheuring op de buitenkant van de soes zit. Mogelijke…


De pudding heeft een afwijkende smaak. Waar ligt dit aan?

Een afwijkende smaak in pudding, mousse of bavaroise is een onaangename ervaring. Mogelijke oorzaken zijn: De gelatine of het bindmiddel is te hoog verwarmd. Het zorgt voor…


De soezen zijn erg klein en hebben een schuimachtige kern. Hoe kan dit?

Wanneer de gebakken soezen klein en gekrompen zijn en een schuimachtige kern hebben kan dat komen door de volgende mogelijke oorzaken: Een te lage baktemperatuur. De stoomontwikkeling…


Hoe kan bederf door bacteriewerking in crème worden herkend?

Zowel crèmesoorten met kortere als langere houdbaarheid zullen na verloop van tijd smaakveranderingen ondergaan. Dit geldt niet alleen voor verse producten met crème, maar ook producten met…

Filters


Branche


Categorieën