Terug
28 artikelen

Hoe kan appelgebak in de vriezer worden bewaard?

Bij appelgebak is het afhankelijk van het soort product of dit goed ingevroren kan worden of niet. Appelbollen zijn bijvoorbeeld niet geschikt om in te vriezen, omdat…


Hoe kan nat gebak worden bewaard in de vriezer?

Nat gebak, zoals slagroomgebak, crèmegebak of bavaroisegebak, is geschikt om in te vriezen. Bij met name slagroomgebak is het belangrijk om deze snel en diep in te…


Hoe kunnen soezen worden bewaard?

Bij het bewaren van soezen kan er onderscheid worden gemaakt tussen het kort bewaren en het lang bewaren. Het kort bewaren van soezen wordt voornamelijk toegepast bij…


Waar is de pavlova ontstaan?

De pavlova is een ronde, meringue vorm die een zachte, marshmallowachtige binnenkant heeft en een krokante buitenkant van gebakken schuim. Deze marshmallowachtige kern ontstaat door het toevoegen…


Waar komt crème brûlée vandaan?

Crème brûlée is een custardachtig nagerecht met een laag van gekaramelliseerde suiker. De naam verwijst daarbij naar wat het gericht inhoud. Letterlijk betekent het gebrande room. Waar…


Waar komt de appeltaart vandaan?

De appeltaart is een taart op met een omhulsel of bodem van deeg en gevuld met appels die zowel warm als koud geserveerd kan worden. Waar de…


Waar komt de croquembouche vandaan?

Een croquembouche is een Frans nagerecht of gebak dat bestaat uit een kegelvormige toren van soesjes. De naam is afkomstig van het Franse ‘croque en bouche’, wat…


Waar komt de Red Velvet cake vandaan?

De Red Velvet cake is een taart met donkerrode of roodbruine kleur en hagelwit glazuur. Het komt van oorsprong uit Amerika, waar het Waldorf Astoria Hotel in…

Filters


Branche


Categorieën