Terug
912 artikelen

Aan wat voor plant groeien bananen?

De bananenplant is een monocotyl (eenzaadlobbige) en behoort taxonomisch gezien tot het geslacht Musa. Het is daarmee de grootste kruidachtige plant ter wereld. De plant maakt een…


Aan wat voor plant groeit de kiwi?

De kiwi of Chinese kruisbes (Actinidia chinensis) is de eetbare vrucht die groeit aan een snel klimmende slingerplant. De vrucht komt van oorsprong uit China, waar de…


Aan wat voor soort plant groeien dadels?

Dadels zijn de vruchten van de dadelpalm (Phoenix dactylifera). Ze behoren tot de oudste gecultiveerde vruchten ter wereld, waarbij ze 3.000 jaar voor de jaartelling al werden…


Bij het sprayen met chocolade ziet de gesprayde laag er niet fluweelachtig uit. Waar ligt dit aan?

Een fluweelachtige textuur wordt verkregen door een chocolademengsel met een spuitpistool op ingevroren gebak aan te brengen. Het temperatuurverschil zorgt voor een thermische schok, waardoor het fluweelachtige…


Bij het suikertrekken kleeft de suiker sterk. Waar ligt dit aan?

Kleverige suiker maakt het moeilijker gladde werkstukken te maken bij het suikertrekken. Daarbij is ook de verwerking minder prettig. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn: Er is te veel…


De amandelspijs bakt uit het bladerdeeg. Hoe komt dit?

Bij korstdeegproducten gevuld met amandelspijs, zoals staven of letters, kan het voorkomen dat de amandelspijs uit het product bakt. Een deel van de spijs breekt door de…


De amandelspijs in de staven is na het bakken te bruin.

In amandelspijs zit suiker verwerkt die na het bakken iets kan kleuren. Maar wanneer de spijs als vulling in een product zit, zoals bij amandelstaven, en bruin…


De bavaroise in mijn taart is uitgezakt. Hoe komt dit?

Bavaroises en mousses krijgen hun stevigheid voornamelijk van gelatine. Het niet op de juiste manier hiervan verwerken kan zorgen voor problemen. Mogelijke oorzaken zijn: De bavaroise heeft…

Filters


Branche


Categorieën