Bij korstdeegproducten gevuld met amandelspijs, zoals staven of letters, kan het voorkomen dat de amandelspijs uit het product bakt. Een deel van de spijs breekt door de korstdeegwand naar buiten en veroorzaakt een scheur in het product waar de spijs uitkomt. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn:

De staven of letters staan te dicht bij elkaar. Zet staven en letters verder uit elkaar op de bakplaat.
De spijs is te slap. Door het teveel aan vocht, zet de spijs bij het bakken uit. Wanneer er te weinig ruimte is voor de spijs om uit te zetten, zal deze door een zwakke plek in het korstdeeg uitbakken. Pas de stijfte van de spijs aan.
De spijs is te vers. Door de spijs enkele dagen voor gebruik aan te maken, lost een gedeelte van de suiker op wat er voor zorgt dat er meer binding ontstaat in de spijs. Deze binding helpt het uitbakken van spijs tegen te gaan.
Het bladerdeeg is te weinig getoerd. Hierdoor werkt het korstdeeg te wild tijdens het bakken en krijgt de spijs de kans om uit te bakken. Geef het korstdeeg een extra toer.