De groep kokosproducten is ontstaan uit armoede. Door de hoge prijs van amandelen, gebruikt voor amandelwerk, werd er naar een goedkopere vervanger gezocht met een vergelijkbaar vetgehalte en structuur. De kokos, die als hoofdbestanddeel gebruikt wordt in de kokosproducten, wordt gewonnen uit het gemalen en gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot.
Kokos heeft een kenmerkende smaak die het beste omschreven kan worden als een mix tussen een boter- , melk- en notensmaak. Samen met suiker, vocht, tarwebloem en eventueel vetstof kunnen hier verschillende soorten kokoskoekjes van gemaakt worden. Aan kokosproducten mag in tegenstelling tot aan amandelwerk wel tarwebloem worden toegevoegd.
Kokosproducten kunnen langere tijd op een koele en donkere plaats bewaard worden. Het inpakken van deze producten in cellofaanzakjes is aangeraden, omdat de producten anders te veel vocht aantrekken en vochtig worden. In de vriezer is het lang te bewaren, mits het niet afgewerkt is. Bij ontdooien kunnen de producten beschadigen door de vrijgekomen condens.
 


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag