Bij appelgebak is het afhankelijk van het soort product of dit goed ingevroren kan worden of niet. Appelbollen zijn bijvoorbeeld niet geschikt om in te vriezen, omdat de appel zijn textuur verliest en bij het bakken veel vocht verliest, waardoor de omhulling slap en taai wordt. Andere soorten appelgebak kunnen in principe worden ingevroren. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het hoge vochtgehalte in de appels, zodat de vulling voldoende wordt gebonden of een extra tussenlaag wordt aangebracht tussen de vulling en het deeg om het vocht op te nemen.

Appelgebak in gebakken toestand is goed in te vriezen. De vulling blijft goed van smaak en kleur en het deeg blijft, mits er voldoende bindmiddel of tussenvulling in het product aanwezig is om het vocht uit de appels aan te trekken en te voorkomen dat de producten slof worden. Na individueel invriezen kunnen de producten worden verpakt en 3 weken op -21°C worden bewaard. Hierna kan het deeg slof worden. Bij appelgebak in ongebakken toestand is het af te raden deze in te vriezen. Bij verse appels wordt de textuur zachter, kleur bruin en smaak flauwer bij het invriezen.