Borstplaat moet bewaard worden op een droge plaats, omdat de grote hoeveelheid suiker in het product hygroscopisch (vocht aantrekkend) is. Door de grote hoeveelheid suiker is de borstplaat vrij lang houdbaar, maar ongeschikt om gekoeld of ingevroren te bewaren. Roomborstplaat bevat melkvetten en is minder lang houdbaar dan de andere borstplaatsoorten.
Het is aan te raden borstplaat niet te lang bewaren, omdat de smaak toch achteruit zal gaan. Suikerborstplaat zal uitdrogen en gaan verharden, terwijl borstplaat met veel fondant of invertsuiker zachter zal gaan worden. Maak daarom kleine hoeveelheden borstplaat per keer.
Het verpakken van borstplaat van zachte borstplaat kan het beste gebeuren op het moment van verkoop. In de zachte borstplaat zit meer vocht, waarbij het verpakken in plastic of cellofaan zakjes ervoor kan zorgen dat de borstplaat oplost. Hardere borstplaat heeft minder vocht in zich en kan na het produceren en drogen al verpakt worden in plastic of cellofaan zakjes.