De Oost-Indische kers (Tropaeolum majus) is een eenjarige, snelgroeiende klimplant. De bloemblaadjes van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt voor het decoreren van brood- en banketproducten of door producten heen worden verwerkt. Hierbij moet goed op de smaak worden gelet en worden gedoseerd zoals dit bij kruiden en specerijen wordt toegepast. Het drogen en suikeren van de blaadjes is mogelijk. Bewaar de verse bloemen voor gebruik in de koelkast en was ze bij voorkeur niet. Het wassen kan de vorm van de bloem vervormen.

De Oost-Indische kers heeft felgekleurde gele of rode bloemen. De bloem is opgebouwd uit vijf rond tot ovaalgevormde blaadjes, die samen een kelkje vormen. De kleur van de kelk is hierbij vaak iets donkerder van kleur in vergelijking met de rest van het bloemblad. De bloemblaadjes hebben een pittige smaak, die doet denken aan de smaak van radijs of mierikswortel.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag