Een broodring is een vorm die wordt gebruikt voor ronde broden met een gat in het midden. Het kan worden toegepast bij het vormen van bijvoorbeeld bagels en niet-gevlochten broodkransen.

Het vormen van een broodring gaat als volgt:

  • Verdeel het deeg nadat het een eerste bolrijs heeft gehad in stukken.
  • Bol de deegstukjes op.
  • Druk met de bal van de hand in het midden van het deeg zodat er een diepe deuk ontstaat.
  • Oefen zoveel druk uit dat het deeg in de deuk scheurt en er een gat ontstaat.
  • Duw met de bal van de hand verder terwijl het deeg wordt gedraaid, zodat er een groter gat ontstaat.
  • Druk met de vingers van beiden handen gelijkmatig tegen de binnenranden van het gat en duw stap voor stap het deeg verder naar buiten, zodat een groter gat ontstaat.
  • Verruim de krans langzaam totdat de juiste diameter van het gat is ontstaan. Voor een broodkrans zal dit groter zijn, dan in het geval van een bagel.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag