Een broodring is een vorm die wordt gebruikt voor ronde broden met een gat in het midden. Het kan worden toegepast bij het vormen van bijvoorbeeld bagels en niet-gevlochten broodkransen.

Het vormen van een broodring gaat als volgt:

  • Verdeel het deeg nadat het een eerste bolrijs heeft gehad in stukken.
  • Bol de deegstukjes op.
  • Druk met de bal van de hand in het midden van het deeg zodat er een diepe deuk ontstaat.
  • Oefen zoveel druk uit dat het deeg in de deuk scheurt en er een gat ontstaat.
  • Duw met de bal van de hand verder terwijl het deeg wordt gedraaid, zodat er een groter gat ontstaat.
  • Druk met de vingers van beiden handen gelijkmatig tegen de binnenranden van het gat en duw stap voor stap het deeg verder naar buiten, zodat een groter gat ontstaat.
  • Verruim de krans langzaam totdat de juiste diameter van het gat is ontstaan. Voor een broodkrans zal dit groter zijn, dan in het geval van een bagel.