Kleinbrood van ongevuld of gevuld gistdeeg zijn geschikt om gebakken in te vriezen. Om het aroma van versgebakken kleinbrood zo veel mogelijk te bewaren, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk in te vriezen na het uit de oven komen. Bij een vriezer die snel en diep vriest, kan het kleinbrood na enig afkoelen, waarbij het teveel aan waterdamp het product verlaat, onverpakt in de vriezer worden geplaatst. Producten die direct worden verpakt of bij het gebruik van een minder snelle vriezer, kunnen beter tot bakkerijtemperatuur worden afgekoeld, zodat er zo min mogelijk grove ijskristallen in het product kunnen ontstaan en er geen condens ontstaat in de verpakking.

Onverpakt kan ongevuld kleinbrood circa 1 week in de vriezer worden bewaard. Wanneer het kleinbrood wordt verpakt, kunnen de broodjes tot 3 weken in de vriezer worden bewaard. Hierna kan de bovenkorst uitdrogen en taai worden. Gevuld kleinbrood kan onverpakt ook circa 1 week worden bewaard. Verpakt kunnen ze zonder bezwaar zeker 3 weken worden bewaard. Bij langer bewaren kan ook hier de bovenkorst droog worden en daarbij de neiging vertonen tot schilferen.