Het bekleden van een taart, gebakstuk of gebakje met marsepein of rolfondant komt in de banketbakkerij veel voor. Voordat het gebak kan worden bekleed, moet het strak opgebouwd en dun maar egaal zijn gemaskeerd.
Het bekleden gaat als volgt:

  • Kleur een deel van de rolfondant of marsepein indien gewenst.
  • Rol een stuk, iets groter dan het te bekleden oppervlak, uit op 1,5 – 2 mm. dikte. Doe dit niet met bloem, maar met speksteenpoeder of poedersuiker en gebruik zo min mogelijk.
  • Bewerk de uitgerolde lap eventueel met decoratieve rolstokken.
  • Rol de lap op een rolstok en breng deze naar het gebak.
  • Leg de lap over het gebak door deze van de rolstok af te laten lopen.
  • Wrijf de plak vlak waardoor de lucht onder de plak verdwijnt en de hechting beter wordt. Zorg dat de hoeken van de taart niet teveel worden afgerond.
  • Snijd overtollige marsepein of rolfondant met een mesje weg.

Gebakjes met marsepein of rolfondant rondom, kunnen in stroken worden ingerold. Ga hierbij hetzelfde te werk, maar snijd stroken op maat en rol hier de gebakjes in.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag