Het woord maskeren komt van het Franse woord masquer, wat verbergen betekend. Je verbergt als het ware het gebak onder een dun laagje crème of slagroom. Het is belangrijk om taarten of gebakstukken zo dun en strak mogelijk te maskeren, zonder dat het gebak door de gemaskeerde laag te zien is. Het maskeren kan op twee manieren:

Bovenop beginnen

  • Zet de taart op de werkbank en schep de benodigde hoeveelheid bovenop.
  • Strijk vanuit het midden naar de zijkanten met een glaceermes.
  • Bestrijk de zijkanten. De opstaande rand kan glad gestreken worden door van de rand af naar binnen te strijken.

Op de zijkant beginnen

  • Houdt de taart met de hand omhoog en draai deze rond.
  • Draai de taart en strijk deze aan de zijkanten in met een glaceermes.
  • Zet de taart op de werkbank en bestrijk de bovenkant.

Bij het maskeren wordt slagroom of crème gebruikt die iets slapper is van consistentie, waardoor het makkelijker is strakker te maskeren. Zorg dat het glaceermes na iedere streek schoon is om een zo strak mogelijk resultaat de behalen.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag