Bij getoerd gerezen deeg en korstdeeg, dat volgens de Franse methode wordt gezet en dus van een gronddeeg gebruik maakt, kan op twee manieren de vetstof in het deeg worden gevouwen.

Opduimen:

  • Punt het deeg aan en geef het een voorslag.
  • Laat het deeg 10 minuten rusten.
  • Plaats de vetstof tijdig op kamertemperatuur en maak het eventueel soepel.
  • Rol het deeg op ±1 centimeter dikte uit in een rechthoekige plak.
  • Over de helft van het deeg de vetstof verdelen (opduimen).
  • Vouw het deeg dubbel, rol uit en toer volgens recept.

Invouwen:

  • Bol het deeg op, snijd het in (kruis) en druk het uit tot een vierkante plak.
  • Laat het deeg 10 minuten rusten.
  • Plaats de vetstof tijdig op kamertemperatuur en maak het eventueel soepel.
  • Druk de vetstof tot een vierkante plak van ±1 centimeter dik en iets kleiner dan de plak deeg.
  • Leg de vetstof als een ruit op de deegplak. Leg de hoeken van de deegplak over de vetstof en vouw het dicht als een envelop.
  • Rol uit en toer volgens recept.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag