Een trempeerlikeur bestaat uit een suikerstroop waar een likeur of distillaat aan is toegevoegd. Het bereiden ervan gaat als volgt:

  • Al roerende op een laag vuur, de suiker in het water oplossen. Blijf hierbij de bovenkant afschuimen om vuil te verwijderen en de zijkanten bijwassen om de randen van de pan schoon te houden.
  • Voeg eventueel glucosestroop toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Zorg ervoor dat de suikerstroop vrij is van vuil door het te zeven of af te schuimen en laat afkoelen.
  • Voeg een likeur of distillaat toe. Hierbij is een verhouding 2 delen suikerstroop op 1 deel likeur aan te houden. Afhankelijk van de smaak kan met de verhoudingen gevarieerd worden. Ook mogelijk is om de likeur te vervangen door geconcentreerde vruchtensappen of compounds met als eventuele toevoeging brandewijn of 96% alcohol.
  • Verdeel de trempeerlikeur over schone, afsluitbare flessen of jerrycans en bewaar deze koel. Jerrycans met een kraantje zijn gemakkelijk in gebruik, doordat flessen hierbij gemakkelijk bijgevuld kunnen worden zonder dat alles gaat plakken.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag