Behalve het bakken van een soezenbeslag in de oven, kan dit ook gefrituurd worden. Bekende gefrituurde producten van soezenbeslag zijn sneeuwballen en roomspritsen. Bij soezenbeslag dat gemaakt is om te frituren, is wel een aanpassing in het recept nodig. Een deel van de vetstof wordt hierbij weggelaten.
De methode waarop het soezenbeslag voor frituren wordt bereid is gelijk aan het bereiden van een ‘gewoon’ soezenbeslag. Eventueel kan aan het beslag ook ammonium worden toegevoegd. Dit is een rijsmiddel met snelle werking dat zorgt dat er een snelle gasontwikkeling in de frituur plaatsvind. Omdat ammonium al begint te werken wanneer dit met warmte in aanraking komt, wordt dit pas toegevoegd aan het beslag wanneer de eieren zijn doorgeroerd.  Een eventueel garnituur zoals potpourri, kan als laatste toegevoegd worden.
Het frituren van het soezenbeslag wordt gedaan op een temperatuur 175°C gedurende ±6-8 minuten of bak totdat het product gaar is. Haal de gefrituurde soezenproducten uit de olie en laat deze goed uitlekken voordat ze verder afgewerkt worden.