Taaie nougat kan worden gebruikt voor het decoreren van banketproducten. Het heeft een taaiere textuur en kan dun worden uitgerold. Het is hierbij belangrijk dat de temperatuur van de nougat rond de 60°C blijft. Een te lage temperatuur zorgt voor het te hard worden voor verwerking, terwijl door een te hoge temperatuur vervorming ontstaat waardoor vormen lastig wordt.

Het verwerken van nougat gaat als volgt:

  • Zorg dat de platen waarop de nougat komt te liggen licht zijn geolied. De olie wordt gebruikt om vasthechten van de nougat aan de bakplaat te voorkomen.
  • Rol de nougat uit met een verwarmde ijzeren rolstok tot de gewenste dikte.
  • Steek de gewenste nougatdecoraties uit met behulp van stevige metalen stekers of een knip met een zware schaar.
  • Bij het modelleren van nougat in combinatie met een vorm, moet ook de vorm goed voorverwarmd en geolied zijn. Vervolgens kunnen de plakjes nougat over of in de vorm worden gelegd.
  • Laat de onderdelen enigszins afkoelen voordat de onderdelen in elkaar worden gezet. Dit geeft het ontwerp wat stevigheid.
  • Zet de onderdelen aan elkaar met karamel.