Advocaat is een dik-vloeibare alcoholische drank die in bereiding lijkt op het maken van een compositie. De bereiding gaat als volgt:

  • Zorg dat de verpakking schoon, gesteriliseerd en warm is. Glazen flessen of potten met een goed sluitend deksel zijn hier geschikt voor.
  • Zet een pan met een bodem water klaar op het vuur.
  • Meng de eidooiers of eieren in een kom samen met de suiker en smaakstoffen zoals vanille en roer tot een glad geheel.
  • Plaats de kom boven de pan water (au bain-marie), giet al roerende de alcohol bij het eiermengsel en verwarm het tot een temperatuur van maximaal 85°C. Verwarmen boven deze temperatuur zorgt ervoor dat de eidooier stolt en het mengsel gaat schiften.
  • Haal de kom van de pan water en plaats in een bak met ijs om te voorkomen dat de temperatuur verder oploopt.
  • Zeef de advocaat en vul de potten.
  • Draai het deksel op de potten terwijl de advocaat nog warm is en draai de potten om. Zet de potten na een paar minuten weer rechtop en laat afkoelen. Door de warmte zullen de potten vacuüm trekken, waardoor het lang houdbaar is.