Een glaçage, ook wel glazuur of spiegel genoemd, wordt gebruikt om taarten en gebak een strak uiterlijk te geven. Kenmerkend voor een glaçage is de spiegelende en glanzende eigenschap die het aan gebak geeft. Ontbrekende glans zorgt voor een minder aantrekkelijk product.

Mogelijke oorzaken voor het ontbreken van de glans zijn:

  • Er is een verkeerde verhouding in het recept aangehouden. De gebruikte grondstoffen in een glaçage zorgen in de juiste verhouding voor de glans. Onder andere cacaopoeder en chocolade zorgen voor de glans in een glaçage. Controleer het recept en de manier waarop het is bereid.
  • De glaçage is niet diepvriesbestendig. Afhankelijk van de gebruikte grondstoffen kan een glaçage wel of niet in de diepvries worden bewaard. Sommige soorten glaçage verliezen hun glans, terwijl andere wel diepvriesbestendig zijn. Gebruik voor producten die via de diepvries worden verwerkt een diepvriesbestendige glaçage om het ontbreken van glans te voorkomen.