Het recht krijgen van pasteitjes is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn twee manieren waarop het bakken van recht opgetrokken pasteitjes een stuk gemakkelijker wordt:

Met een siliconenmatje.

  • Steek met een pasteisteker plakken uit het korstdeeg (bladerdeeg).
  • Strijk de pasteitjes in met ei.
  • Leg een siliconenmatje over de gestreken pasteitjes voordat ze in de oven worden geschoven. Het gelijkmatig verdeelde gewicht zorgt voor recht opgetrokken pasteitjes.
  • Hol na het bakken de pasteitjes uit.

Met metalen hulzen.

  • Rol het korstdeeg uit op 2 mm. en 5 mm. dikte.
  • Steek met een goed scherp stekende pasteisteker plakken van de 5 mm. dikke korstplak.
  • Maak met behulp van een rubber kussentje de middenplakjes los.
  • Breng de uitgestoken ringen aan op de licht bevochtigde plak van 2 mm. en steek het geheel uit.
  • Strijk de pasteitjes in met ei.
  • Vet de metalen hulzen in en zet deze in de ingestreken pasteitjes.
  • Bak de pasteitjes af. Deze zullen door de metalen hulzen recht en gelijkmatig optrekken. Na het bakken hoeven de pasteitjes niet meer worden uitgehold, omdat de middenplakjes al zijn verwijderd.

Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag