De anjer (Dianthus) is een geslacht van bloemplanten die afkomstig is uit de anjerfamilie (Caryophyllaceae). De bloemblaadjes van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt voor het decoreren van brood- en banketproducten of door producten heen worden verwerkt. Hierbij moet goed op de smaak worden gelet en worden gedoseerd zoals dit bij kruiden en specerijen wordt toegepast. Net zoals andere bloemblaadjes kunnen ze ook worden gesuikerd en gedroogd. Bewaar de bloemen voor gebruik in de koelkast en was ze bij voorkeur niet. Het wassen kan de vorm van de bloem vervormen.

Er zijn veel verschillende soorten anjers die elk hun eigen karakteristieke kleur en vorm hebben. De geur van de bloemen is subtiel. De bloemblaadjes kunnen licht of sterk gefranjerd zijn. De anjer is in vrijwel elke kleur te verkrijgen, maar komt vaak in de handel voor als roze, paarse of witte variƫteit. De smaak van de bloemblaadjes is kruidig nootmuskaat- en kruidnagelachtig. De groene delen van de bloem worden niet gegeten.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag