Bloemblaadjes van eetbare bloemen kunnen worden gesuikerd en gedroogd, waardoor de parfumachtige geur en smaak van de bloemblaadjes wordt bewaard en versterkt. Het suikeren en drogen zorgt ervoor dat de blaadjes steviger en krokanter worden. Zorg ervoor dat de bloemen eetbaar en niet bespoten zijn. Enkele voorbeelden van eetbare bloemen zijn rozen en viooltjes.

Het suikeren en drogen van bloemblaadjes gaat als volgt:

  • Zorg dat de bloemblaadjes schoon zijn. Vieze blaadjes kunnen voorzichtig met water worden gewassen, maar kunnen pas worden verwerkt wanneer ze volledig droog zijn.
  • Klop het eiwit met een kleine hoeveelheid water lichtjes op.
  • Strijk het bloemblaadje met een dunne laag eiwit in aan beide zijdes. Het gebruik van een pincet voor het vasthouden van de blaadjes en een penseel voor het instrijken ervan zijn aan te raden.
  • Strooi fijne kristalsuiker over het ingestreken bloemblaadje totdat deze gelijkmatig bedekt is.
  • Plaats de bloemblaadjes op een vel bakpapier en laat het op kamertemperatuur drogen totdat stevige blaadjes zijn ontstaan.
  • Bewaar de goed gedroogde bloemblaadjes in luchtdichte bakjes op kamertemperatuur voor ongeveer 3 maanden.