Het invriezen van cakes kan worden toegepast bij vrijwel elke cakesoort, maar ook bij opgemaakte of gemaskeerde cakes. Het invriezen van geglaceerde cakes is minder aan te raden, omdat de glazuurlaag dof en brokkelig kan worden door het bewaren in de vriezer. Het gebruik van een diepvriesbestendig glazuur kan ervoor zorgen dat dit toch mogelijk is.

Het invriezen van cakes duurt, afhankelijk van het formaat, circa 2 uur en bij verpakte cakes circa 2,5 uur. De malsheid, smaak en aroma van de cakes blijft bij het invriezen behouden en door de lage temperatuur kan schimmelvorming niet optreden. Na het ontdooien is cake echter net zo schimmelgevoelig als voor het invriezen, omdat de schimmelsporen niet worden gedood door de lage temperatuur. Door het hoge gehalte aan oplosbare delen in de cake duurt het bevriezen relatief lang, voordat de cake hard is. Cakes kunnen onverpakt circa 1 maand in de vriezer worden bewaard, in verpakte toestand kan dit zeker 3 maanden zijn. Het ontdooien van cakes kan door deze in de bakkerijruimte te plaatsen. Gemaskeerde of opgemaakte cakes kunnen ook in de koeling worden geplaatst.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag