Courgettebloemen zijn afkomstig van de courgetteplant. De bloemblaadjes van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt voor het decoreren van brood- en banketproducten of door producten heen worden verwerkt. Hierbij moet goed op de smaak worden gelet en worden gedoseerd zoals dit bij kruiden en specerijen wordt toegepast. Het drogen en suikeren van courgettebloemen wordt in de praktijk niet veel toegepast, maar zou wel mogelijk zijn. Bewaar de verse bloemen voor gebruik in de koelkast en was ze bij voorkeur niet. Het wassen kan de vorm van de bloem vervormen.

Courgettebloemen zijn groot gevormde, felgeel gekleurde bloemen. De blaadjes vormen een kelk die nog aan de een mini courgette vastzit. De blaadjes zijn enigszins krokant en hebben een licht bittere smaak. Door de grootte, de vorm en knapperige textuur van de bloemblaadjes, worden courgettebloemen ook vaak gebruikt om te vullen met zoete of hartige vullingen.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag