Afhankelijk van het type product verschilt de manier waarop gebakken korstdeegproducten bewaard kunnen worden. Producten zoals korstschelpen en andere niet gevulde of afgewerkte producten kunnen relatief lang worden bewaard in een droge ruimte. Een warmtekast of droge, warme kast in de bakkerij is hiervoor geschikt. De korst blijft hierdoor krokant en kan zo enkele weken worden bewaard.

Gevulde of afgewerkte producten zijn doorgaans minder houdbaar doordat er bederfelijke producten in het product zijn verwerkt. Kort bewaren kan tot enkele dagen in de koeling, maar is afhankelijk van de vulling en het soort product. Lang bewaren kan door de gebakken producten in te vriezen. Het gevaar bestaat wel dat de krokantheid van het korstdeeg kan verdwijnen en het product zogenaamd ‘slof’ wordt, als gevolg van vochtaantrekking. Indien verpakt en afhankelijk van het product, kunnen deze producten tussen de 1 en 7 weken worden bewaard op -21°C. Na het ontdooien kan het gebakken korstdeegproduct zeer korte tijd in een flauwe oven (150°C) worden geplaatst. De enigszins doffe kleur zal hierdoor worden opgehaald en de krokantheid wordt teruggebracht in het korstdeeg. Niet alle producten zullen echter hiervoor geschikt zijn.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag