Producten van getoerd gerezen deeg kunnen zowel ongebakken als gebakken prima worden ingevroren. Ongebakken kan het deeg het beste worden gekneed en na één rijsperiode worden getoerd. Daarna kan het deeg worden gemodelleerd en op platen worden ingevroren, waarbij ze later worden verpakt om uitdroging te voorkomen en ruimte in de vriezer te besparen. Op deze manier kunnen de producten tot 1 maand ingevroren worden bewaard op -20°C. Na 1 maand gaat de werking van de gist achteruit. Er wordt voor het invriezen geen gebruik gemaakt van een narijs, dit kan plaatsvinden door de broodjes bij het ontdooien in de rijskast te plaatsen. Na het bakken kunnen de broodjes worden afgewerkt.

Gebakken kunnen getoerd gerezen producten ingevroren circa 1 week in de vriezer worden opgeslagen op -20°C. Door de gebakken producten in te vriezen, worden ze bij het ontdooien wel wat slof. Om dit op te vangen kunnen de producten in de oven worden ontdooid. Dit kan op 220°C voor 3-4 minuten met stoomtoevoeging of op 150°C voor 6-9 minuten zonder stoomtoevoeging. Ook hierbij geldt dat het afwerken van de producten het beste kan plaatsvinden na het ontdooien.