Halffabricaten van kapsel zijn uitermate geschikt om in de vriezer te bewaren. Het bewaren in de koeling of op bakkerijtemperatuur is minder geschikt, omdat het kapsel te snel zal uitdrogen door het gebrek aan vetstof of de kleine hoeveelheid vetstof die in het beslag aanwezig is. Het kapsel zal na het uit de vriezer halen snel ontdooien door de luchtige structuur. Kapselplakken kunnen bij het ontdooien op bakkerijtemperatuur binnen enkele minuten ontdooit zijn en kunnen snel worden verwerkt in banketproducten.

Na het bakken moet kapsel afkoelen tot de bakkerijtemperatuur, waarna het ingevroren kan worden. Onverpakt kunnen halffabricaten van kapsel 2 tot 3 weken worden bewaard. Wanneer kapsel wordt verpakt, kan het op een temperatuur van -20°C wel 2 tot 3 maanden worden bewaard. Het langer bewaren wordt afgeraden, omdat het kapsel droog wordt en een neutrale smaak krijgt. Door het kapsel in een banketproduct te verwerken wordt het proces van uitdrogen uitgesteld. Het gebruik van citroenrasp en vanille in kapsel dat langer in de vriezer ligt, moet worden gehalveerd om te voorkomen dat het een te uitgesproken of zelfs onaangename smaak krijgt.