Om ongebakken korstdeegproducten te bewaren, kunnen deze het beste worden ingevroren. Een aantal voorbeelden van dit soort producten zijn amandelstaven, amandelbroodjes, saucijzenbroodjes en verschillende koekjes. Het invriezen van de producten duurt, afhankelijk van het formaat van het product, een half uur tot een uur. Onverpakt kunnen de korstdeegproducten enkele weken worden bewaard zonder in kwaliteit achteruit te gaan. Het verpakken van de korstproducten zorgt ervoor dat uitdroging wordt tegengegaan. De uitdroging kan namelijk zorgen voor een ingedroogd laagje dat de bakaard en de korstkleur nadelig beïnvloedt. Door het verpakken kunnen ze enkele maanden worden bewaard bij een temperatuur van -21°C.

Ingevroren korstdeegproducten kunnen het beste worden afgebakken wanneer ze volledig zijn ontdooid. De kern van het product, met name bij gevulde producten zoals staven en saucijzenbroodjes, moet ook voldoende zijn ontdooid om goed te bakken. Het bakken van bevroren korstdeeg voorkomt dat het deeg zich voldoende kan ontwikkelen. Dit resulteert in onvoldoende werking van het deeg, waardoor er onvoldoende laagvorming en een minder aantrekkelijk uiterlijk ontstaat.