Er zijn veel verschillende soorten rozen, afkomstig uit het geslacht rosa. De bloemblaadjes van deze planten zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt voor het decoreren van brood- en banketproducten of door producten heen worden verwerkt. Hierbij moet goed op de smaak worden gelet en worden gedoseerd zoals dit bij kruiden en specerijen wordt toegepast. Het drogen en suikeren van de blaadjes is mogelijk en zal de smaak en geur intenser maken. Bewaar de verse bloemen voor gebruik in de koelkast en was ze bij voorkeur niet. Het wassen kan de vorm van de bloem vervormen.

Rozen hebben aangename geur, die mede afhankelijk is van het gebruikte ras. De bloemen komen in vele verschillende kleuren en tinten voor. Een aantal veel voorkomende kleuren zijn rode, roze, witte en gele rozen. De bloemblaadjes zijn zacht en satijnachtig en zijn gevormd rondom een ovale knop. De volheid, grootte en vorm van de bloem is ook mede afhankelijk van het ras. De smaak van rozenblaadjes is subtiel zoet.


Gerelateerde onderwerpen

Niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten en we schrijven zo snel mogelijk een artikel over jouw vraag.

Stel je vraag