Bij het bewaren van soezen kan er onderscheid worden gemaakt tussen het kort bewaren en het lang bewaren. Het kort bewaren van soezen wordt voornamelijk toegepast bij gevulde en afgewerkte soezen. De tijd dat deze kunnen worden bewaard is afhankelijk van de gebruikte vulling, maar zal één tot maximaal twee dagen zijn. Dit komt mede door de soes zelf, die door het toevoegen van de vulling, zachter wordt.

Lang bewaren van soezen kan door het invriezen ervan. Dit kan zowel bij ongebakken, als gebakken en gevulde soezen. Ongebakken soezen nemen minder ruimte in, maar moeten voor uitdrogen worden beschermd door ze te verpakken in plastic zakken. Ditzelfde geldt voor gebakken soezen. Onverpakt zijn ze twee tot drie weken te bewaren, verpakt in plastic twee tot drie maanden, waarna ze wat taai worden. Gevulde soezen moeten worden gevuld met een vulling die diepvriesbestendig is. Ook deze worden bij voorkeur verpakt in plastic om uitdrogen te voorkomen. Het nadeel van gevulde soezen invriezen, is dat deze bij ontdooien door het vocht van de vulling zachter kunnen worden. Glazuur wordt bij voorkeur na het ontdooien aangebracht, omdat dit in de vriezer kan gaan brokkelen en zijn glans verliezen.