Bij het bewaren van schuim wordt een onderscheid gemaakt tussen kort en lang bewaren.
Wanneer het gebakken schuim in een goed sluitende verpakking, zoals plastic bakken of plastic zakken, is verpakt, kan het redelijk lang bewaard worden. De bewaartijd is afhankelijk van het soort schuim. Gebakken schuimsoorten met een droge kern (rauw schuim) zijn ruim een maand te bewaren, voordat de smaak achteruit gaat en het kalkachtig wordt. Schuimsoorten met een taaie kern (kookschuim en zwaar schuim), kunnen na verloop van tijd uitdrogen waardoor de taaie kern uitdroogt. Gevulde schuimproducten kunnen zolang bewaard worden als de vulling dat toelaat. Ongebakken schuim kan in de koeling hooguit 2 dagen worden bewaard.
In de diepvries kunnen schuimproducten voor een langere periode bewaard worden. Schuimsoorten met een taaie kern, zoals zwaar schuim, zijn hier zeer geschikt voor. Ongevulde schuimproducten moeten luchtdicht verpakt worden voor invriezen en kunnen voor gebruik weer ontdooid worden in de gesloten verpakking. Gevulde schuimproducten worden ingevroren, vervolgens luchtdicht verpakt en kunnen later in de gesloten verpakking worden ontdooid. Ingevroren kunnen ze ± 3 maanden worden bewaard.